blank
 
blank

Ονόματα από το γράμμα Ρ. Τι σημαίνει το όνομα σου.

 
Ονόματα από το γράμμα Ρ. Τι σημαίνει το όνομα σου.
Βαθμολόγησε
Score: 3  Ψήφοι: 6
 

Όλα τα ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα Ρ. Τι σημαίνει το όνομα σου. Ονοματολογία με όλα τα ελληνικά ονόματα. Όποιος έχει το όνομα έχει και τη χάρη, λέει η παροιμία. Δες λοιπόν το δικό σου όνομα.

Ρένα / Ειρήνη
Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, το όνομά σου προέρχεται από την Ειρήνη την θέα των Αρχαίων Ελλήνων! Η Ειρήνη ήταν η κόρη του Δία και της Θέμιδας και ήταν μία από τις Ώρες που αντιπροσώπευε τον πλούτο και την Ειρήνη. Στην τέχνη απεικονιζόταν ως μία νεαρή όμορφη γυναίκα που στα χέρια της κρατούσε το Κέρας της Αμάλθειας. Το όνομά σου είναι καθαρά και μόνο Ελληνικό και προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων ειρώ (λέγω) + νους. Αυτό σημαίνει ότι τα λόγια σου είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, πάντα λες τεκμηριωμένα τις απόψεις σου! Παράλληλα το όνομά σου προέρχεται από το ρήμα «ειρώ» που σημαίνει συνδέω, για αυτό και πολλές φορές η παρουσία σου γίνεται καταλυτική για την ένωση ανθρώπων. Δεν σου αρέσουν οι καβγάδες και οι χωρισμοί και προσπαθείς να ισορροπείς τις καταστάσεις και να ενώνεις τους ανθρώπους που έχουν διαφορές! Σύμφωνα με την αριθμολογία ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 9 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλες ευαισθησίες και πολλά όνειρα για τη ζωή! Μάχεσαι για τα δικαιώματα τόσο τα δικά σου όσο και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και θέλεις γύρω σου να κυριαρχεί η ισότητα, η ενότητα και η αγάπη! Δίνεις σε όλους τη βοήθειά σου και πολλές φορές θα βάλεις σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και μετά τις δικές σου! Έχεις μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες  και ιδιαίτερα σε συγκινούν τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα!

Ραφαήλ
Ραφαήλ, το όνομά σου στα εβραϊκά σημαίνει: «Ο Θεός μας γιατρεύει»! Ο Ραφαήλ ήταν ο τρίτος Άγγελος που μετέφερε τις ανθρώπινες προσευχές στο Θεό! Ραφαήλ σημαίνει ο αγγελιοφόρος των ειδήσεων, για αυτό λοιπόν και εσύ στην προσωπική σου ζωή έχεις διαπιστώσει ότι σου αρέσει να μεταφέρεις νέα, να μαθαίνεις κουτσομπολιά και να μεταδίδεις ειδήσεις …! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό σημαίνει ότι είσαι φιλόδοξος, με μεγάλους στόχους για την επαγγελματική και οικονομική σου αποκατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για σένα να έχεις οικονομική ανεξαρτησία, δεν σου αρέσει να στηρίζεσαι πουθενά παρά μόνο στις προσωπικές σου δυνάμεις! Το σεξ είναι αναγκαίο στη ζωή σου, ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν το συνδέεις με το συναίσθημα.

Ραφαέλα
Ραφαέλα, το όνομά σου στα εβραϊκά σημαίνει: «Ο Θεός μας γιατρεύει»! Ο Ραφαήλ- από όπου προέρχεται και το όνομά σου - ήταν ο τρίτος Άγγελος που μετέφερε τις ανθρώπινες προσευχές στο Θεό! Ραφαήλ σημαίνει ο αγγελιοφόρος των ειδήσεων, για αυτό λοιπόν και εσύ στην προσωπική σου ζωή έχεις διαπιστώσει ότι σου αρέσει να μεταφέρεις νέα, να μαθαίνεις κουτσομπολιά και να μεταδίδεις ειδήσεις …! Η αριθμολογία αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σου, ότι είσαι πολύ ευαίσθητη και ονειροπόλα, αφού ο λεξάριθμος που σε αντιπροσωπεύει είναι το 9. Είσαι τρυφερή, συναισθηματική και συγκινείσαι πολύ εύκολα. Προσπαθείς να προσφέρεις χαρά γύρω σου και φροντίζεις με όποιον τρόπο μπορείς κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Έχεις πολλά όνειρα και ιδανικά για τη ζωή, ωστόσο πολλές φορές μένεις μόνο στην θεωρία, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις πράξη όλα όσα σχεδιάζεις. Η αμέλεια και η ασυνέπεια είναι δύο από τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου που σε κάνουν να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες.

Ρέα
Ρέα = αυτή που ρέει, έτσι λοιπόν είσαι μία γυναίκα χείμαρρος, που διψάς για εξέλιξη και θέλεις στη ζωή σου να υπάρχει συνεχόμενη ροή εξελίξεων. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Ρέα ήταν η μητέρα του θεού Δία και η αδελφή του Κρόνου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα έξω καρδιά! Είσαι εξωστρεφής, κοινωνική και καταφέρνεις να στρέφεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, τόσο με αισθησιακή σου εμφάνιση, όσο και με την καλοπροαίρετη προσωπικότητά σου. Πάνω από όλα στη ζωή σου μετράει να έχεις όμορφες και ισορροπημένες σχέσεις που στηρίζονται στην αγάπη και στην κατανόηση. Πολλές φορές μπορεί άθελά σου να καταπιέζεις τους δικούς σου ανθρώπους με τις συναισθηματικές σου εκδηλώσεις αλλά και με την υπερπροστατευτικότητα σου. Είσαι μία κοκέτα, θέλεις να ντύνεσαι με την τελευταία λέξη της μόδας και έχεις την τάση να ξοδεύεις αλόγιστα τα χρήματά σου προκειμένου να ευχαριστήσεις την καταναλωτική σου μανία!

Ρεβέκκα
Σύμφωνα με τις Γραφές της Παλαιάς Διαθήκης, η Ρεβέκκα ήταν η σύζυγος του Ισαάκ και το όνομά της σημαίνει «η δούλη του Θεού». Είσαι μία εντυπωσιακή γυναίκα, που ακόμα και όταν είσαι κουρασμένη ή ατημέλητη, καταφέρνεις να στρέφεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, αφού διαθέτεις τύπο και ξεχωριστό στυλ! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα με μεγάλο μαγνητισμό αλλά και ισχυρή διαίσθηση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να σε κοροϊδέψει και να σε εξαπατήσει, γιατί αφενός μεν είσαι πολύ επιφυλακτική, αφετέρου διαθέτεις πολύ κοφτερό μυαλό και μπορείς να κρίνεις με ακρίβεια τις καταστάσεις γύρω σου! Είσαι μοναχική, σοβαρή και επικεντρώνεσαι πολύ στην μόρφωση και στην πνευματική σου εξέλιξη. Δεν αντέχεις την καταπίεση αλλά ούτε και τις ασφυκτικές σχέσεις, γιατί θέλεις να έχεις το χρόνο και τον χώρο σου!

Ρεγγίνα
Είσαι πράγματι μία βασίλισσα, αυτό άλλωστε το λέει και το όνομά σου! Ρεγγίνα στα λατινικά σημαίνει βασίλισσα, έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι είσαι τόσο λαμπερή, επιβλητική και αξιοσέβαστη! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία τρυφερή και ευαίσθητη ψυχή! Θέλεις γύρω σου να σκορπίζεις το γέλιο, τη χαρά, την αγάπη και την ευτυχία, για αυτό και η παρουσία σου είναι πάντα πολύτιμη και περιζήτητη. Είσαι δίκαιη και προσπαθείς να στηρίζεις τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους , τα παιδιά και τα ζώα. Είσαι μία γυναίκα με ήθος, αξίες και προπάντων αξιοπρέπεια και για σένα η προτεραιότητά σου είναι να έχεις ήσυχη την συνείδησή σου, για αυτό και συμπεριφέρεσαι σε όλους τους ανθρώπους δίκαια και καλοπροαίρετα!

Ρόζα
Ρόζα, το όνομά σου στα λατινικά σημαίνει τριαντάφυλλο, για αυτό και εσύ είσαι τόσο όμορφη, ιδιαίτερη αλλά και περιζήτητη. Όταν τα πράγματα γύρω σου δεν γίνονται έτσι όπως θα θελες, τότε βγάζεις τα αγκαθάκια σου και γίνεσαι αρκετά σκληρή και απόλυτη. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία πολύ ευχάριστη, διασκεδαστική αλλά και κοινωνική γυναίκα. Όπου και να βρεθείς, θα πιάσεις αμέσως την κουβέντα και θα ανταλλάξεις απόψεις, γρήγορα θα ξεκινήσεις νέες φιλίες, για αυτό και ο κοινωνικός σου κύκλος είναι αρκετά μεγάλος. Η προτεραιότητα της ζωής σου δεν είναι η δουλειά και τα λεφτά, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις, για αυτό και μπορείς να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς προκειμένου να διατηρήσεις την ισορροπία στη σχέση σου με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Έχεις καλλιτεχνικά ταλέντα, σου αρέσει η μουσική, το θέατρο, ο χορός και κάθε δραστηριότητα μέσα από την οποία μπορείς να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου!

Ρωξάνη
Αγαπητή μας φίλη Ρωξάνη, το όνομά σου ακούστηκε για πρώτη φορά το 341πΧ. Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι ανεξάρτητη, σκληρή και αρκετά μοναχική. Από την άποψη της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό υποδηλώνει ότι διαθέτεις έναν επιβλητικό χαρακτήρα με μεγάλο «τσαγανό» και κυρίαρχη επιθυμία για πρωτιά! Δεν σου αρέσει να χάνεις και όταν σε απορρίπτουν πληγώνεται ο εγωισμός σου. Αναλαμβάνεις ευθύνες, είσαι γυναίκα με πολλές υποχρεώσεις και προσπαθείς στη ζωή σου να τα συνδυάσεις όλα, δουλειά,σπίτι,διασκέδαση, ερωτα, οικογένεια …και τα καταφέρνεις περίφημα! Τις περισσότερες στιγμές βάζεις τον εαυτό σου πιο πάνω από όλους τους άλλους!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-11-2011 00:00:00