blank
 
blank

Ονόματα από το γράμμα Χ. Τι σημαίνει το όνομα σου.

 
Ονόματα από το γράμμα Χ. Τι σημαίνει το όνομα σου.
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 16
 

Όλα τα ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα Χ. Τι σημαίνει το όνομα σου. Ονοματολογία με όλα τα ελληνικά ονόματα. Όποιος έχει το όνομα έχει και τη χάρη, λέει η παροιμία. Δες λοιπόν το δικό σου όνομα.

Χάιδω, Χαϊδευτή
Χάιδω, το όνομά σου προέρχεται από την λέξη χάδι, είσαι μία γυναίκα τρυφερή, στοργική που δεν διστάζεις να εκφράσεις με αγάπη και ενδιαφέρον όλα σου τα συναισθήματα! Είσαι ναζιάρα και οι φίλοι αλλά και οι σύντροφοι που έχουν περάσει από τη ζωή σου σε αποκαλούν «γατούλα»!  Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένα ευχάριστο και κοινωνικό θηλυκό, με εξωστρεφή και επικοινωνιακό χαρακτήρα  και με ευρύ κοινωνικό κύκλο. Είσαι σύγχρονη, μοντέρνα αλλά και πολυλογού! Έχεις τον τρόπο να μεταδίδεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου και μπορείς να πείθεις με τα λεγόμενά σου ακόμα και τον πιο καχύποπτο ακροατή!  Λατρεύεις τα ταξίδια και τις επικοινωνίες!

Χαράλαμπος / Λάμπης / Χάρης / Μπάμπης
Φίλε μας Χαράλαμπε, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είσαι ένας άνδρας συγκροτημένος, λογικός και αρκετά πρακτικός. Προσπαθείς να επιβάλλεσαι στα συναισθήματά σου, για αυτό και δείχνεις σκληρός, ενώ στην πραγματικότητα έχεις μεγάλες ευαισθησίες. Το όνομά σου προκύπτει από τις λέξεις χαρά+λάμπω για αυτό λοιπόν και είσαι ένας άνδρας που ποτέ δεν χάνει την χαρά και το γέλιο από τη ζωή του και πραγματικά όταν νιώθεις ευτυχισμένος λάμπεις και ξεχωρίζεις! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι έχεις μεγάλη δημιουργικότητα, φαντασία και έχεις μία έμφυτη κλίση προς τις τέχνες. Το γούστο σου είναι ιδιαίτερο και κάνεις εκπληκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς αλλά διακοσμείς το χώρο σου με μοναδικό τρόπο! Το φλερτ σε εξιτάρει και είσαι από τους άνδρες που ξέρουν καλά τον τρόπο να αποθεώνουν μία γυναίκα και να την κάνουν να αισθάνεται ξεχωριστή!

Χαραλαμπία / Χαρά
Πάντα γελαστή και αγαπημένη, είσαι φίλη μας Χαραλαμπία που ξεχωρίζεις με την λαμπερή παρουσία σου αλλά και το ξεχωριστό σου στυλ. Το όνομά σου προκύπτει από τις λέξεις χαρά+λάμπω και αυτό φανερώνει πώς όταν είσαι ευτυχισμένη λάμπεις κυριολεκτικά. Προσπαθείς να βλέπεις τη ζωή με αισιοδοξία και κέφι και τα καταφέρνεις μία χαρά! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 8 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία φιλόδοξη αλλά και «καριερίστα» γυναίκα! Η δουλειά σου είναι το Α και το Ω της ζωής σου και αυτό συμβαίνει γιατί διψάς για καταξίωση, αναγνώριση αλλά και αποκατάσταση! Η οικονομική άνεση, είναι πολύ βασική για σένα γιατί δεν μπορείς να αντέξεις με τα λίγα…θέλεις τα πολλά! Οι απαιτήσει σου τόσο από τη ζωή όσο και από τον εαυτό σου είναι μεγάλες, όμως έχεις όλο το πείσμα και την επιμονή για να διεκδικήσεις τα όνειρά σου! Παράλληλα ο λεξάριθμος 8 φανερώνει ότι είσαι ιδιαίτερα σεξουαλική και οι άντρες δύσκολα μπορούν να ξεχάσουν τα ερωτικά σου τερτίπια!

Χαρίκλεια
Γλυκιά αλλά και «ξακουστή» Χαρίκλεια, το όνομά σου είναι αρχαιοελληνικό και προκύπτει από τις λέξεις χάρις (η χάρη) + κλέος (η δόξα). Είναι φανερό λοιπόν ότι είσαι μία γυναίκα που χαίρεσαι μέσα από την πρόοδό σου, διψάς για αναγνώριση αλλά καταφέρνεις και στη ζωή σου να κερδίσεις την φήμη και την εξέλιξη που προσμένεις. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό υποδηλώνει ότι πάνω από όλα για σένα μετράει η συντροφικότητα, η ζεστασιά και οι σχέσεις! Νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου, τους φροντίζεις και τους προσέχεις και αρκετές φορές κάνεις και τα στραβά τα μάτια, γιατί φοβάσαι μην τους χάσεις. Για να μην μείνει μόνη, αναγκάζεσαι να συμβιβάζεσαι και πολλές φορές να κάνεις παρέα και με τους λάθος ανθρώπους. Με διπλωματικότητα, ευγένεια αλλά και επικοινωνιακή ευελιξία, καταφέρνεις να στρέφεις υπέρ σου κάθε κατάσταση!

Χαρίλαος
Φίλε μας Χαρίλαε το όνομά σου προκύπτει από τις λέξεις χάρις (χάρη) + λαός και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας που θέλει να δίνει χαρά στους γύρω του με κάθε τρόπο. Δύσκολα λες όχι, πάντα προσπαθείς για το καλύτερο και θέλεις να σκορπίζεις την χαρά κάνοντας κάθε επιθυμία πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι το όνομά σου προέρχεται από τον έβδομο βασιλιά της Σπάρτης! Σου αρέσει και εσένα από την πλευρά σου να ασχολείσαι με τα κοινά και πάντα ξεχωρίζεις για την σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική σου άποψη. Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και εδώ φανερώνεται ότι είσαι ένας άριστος διπλωμάτης. Έχεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι άψογα κάθε κατάσταση, συγκρατείς τα νεύρα και το θυμό σου και συμπεριφέρεσαι πάντα με γλυκύτητα και ευγένεια. Τα έχεις καλά με όλους, διατηρείς ένα άψογο κοινωνικό προφίλ και διατηρείς επαφή και στενούς δεσμούς με όποιον άνθρωπο περάσει από τη ζωή σου!

Χρήστος
Χρήστο, το όνομά σου είναι τιμή, ευλογία και σου χαρίζει προστασία και φώτιση σε όλη τη ζωή σου, γιατί είναι το όνομα του Ιησού Χριστού! Είσαι ένας άνθρωπος με ανιδιοτελή αγάπη, αγνά συναισθήματα και καλοπροαίρετες διαθέσεις, μπορείς να θυσιαστείς για τους ανθρώπους που αγαπάς. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 7 και αυτό υποδηλώνει ότι διαθέτεις ωριμότητα, σοφία, λογική σκέψη και διάθεση για μάθηση και πνευματική επέκταση. Δεν σου αρέσει η στασιμότητα, θέλεις να εξελίσσεσαι και έχεις μεγάλη υπομονή μέχρι να φτάσεις τους στόχους σου. Είσαι της άποψης πω όλα στη ζωή γίνονται σε αργούς και σταθερούς ρυθμούς για αυτό και αποφεύγεις τα ρίσκα. Σου αρέσει κάποιες στιγμές η μοναχικότητα, θέλεις να απομακρύνεσαι για λίγο από όλους και από όλα και να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντική για σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι στην ερωτική σου ζωή είσαι άστατος, αλλά ότι δεν μπορείς να ανεχτείς την καταπίεση, την ζήλια και την κτητικότητα!

Χριστίνα
Χριστίνα δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και ευλογία από το όνομά σου και αυτό συμβαίνει γιατί έχεις το όνομα του Ιησού Χρηστού και έχεις την γιορτή σου την ημέρα των Χριστουγέννων. Είσαι μία γυναίκα που αγαπάς δίχως όρια και φραγμούς και δεν περιμένεις ποτέ το αντίκρισμα, ικανοποιείσαι από την προσφορά και από την φροντίδα σου προς τους γύρω σου. Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 8 και αυτό δηλώνει ότι είσαι μία καριερίστα, ένα δυναμικό θηλυκό που διψάς για αναγνώριση, και οικονομική ανεξαρτησία! Εργάζεσαι πολύ σκληρά για να πετύχεις τους στόχους σου, με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή και να μην έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο! Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, όμως προσπαθείς να μην στέκεται εμπόδιο στις προσωπικές σου φιλοδοξίες!

Χριστόφορος
Χριστόφορε, το όνομά σου σημαίνει ότι φέρεις πάντα μέσα σου τον Ιησού Χριστό και μία πιο γενική ερμηνεία είναι ότι είσαι ένας άνδρας με βαθιά πίστη και αρχές. Τιμάς και σέβεσαι τους γύρω σου και λειτουργείς πάντα για το κοινό καλό! Στην αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 9 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας με ευαισθησίες, με γλυκιά και αγνή καρδιά και με πολλά όνειρα για τη ζωή! Θέλεις να προσφέρεις στους γύρω σου, να απαλύνεις τον πόνο και να γλυκαίνεις τις ψυχές. Στη ζωή σου θα δραστηριοποιηθείς σε συλλογικές κοινωνικές ομάδες που έχουν φιλανθρωπικό ρόλο. Λατρεύεις τα παιδιά, τα ζώα και σέβεσαι και εκτιμάς τους ηλικιωμένους. Διαθέτεις ισχυρή φαντασία και μεγάλη δημιουργικότητα!

Χρυσάνθη / Ανθή
Πολύτιμη, λαμπερή και αρκετά περιζήτητη είσαι φίλη μας Χρυσάνθη για όλους, αυτό άλλωστε το λέει και το όνομά σου … χρυσό άνθος! Ομορφαίνεις τα πάντα γύρω σου και δίνεις λάμψη σε ότι μουντό και μονότονο υπάρχει στη ζωή σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία κοκέτα! Ντύνεσαι με την τελευταία λέξη της μόδας, σου αρέσουν τα λούσα, η καλοπέραση και η ακριβή ζωή! Θέλεις στη ζωή σου να υπάρχει η πολυτέλεια, όμως πάντα μοιράζεσαι ότι έχεις με τους γύρω σου! Είσαι κοινωνική, ευχάριστη αλλά έχεις την τάση να παρασύρεσαι από τους ανθρώπους γύρω σου, με κάθε τρόπο!

Χρύσανθος
Χρύσανθε, ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί στην λάμψη, στην γοητεία αλλά και στον ανδρισμό που εκπέμπεις; Καμία… Και αυτό συμβαίνει γιατί και το όνομά σου φανερώνει ότι είσαι άνδρας χρυσός και μοναδικός σαν ένα σπάνιο άνθος (Χρύσανθος = Χρυσός + Άνθος)! Στην αριθμολογία ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματος σου είναι το 6 για αυτό και είναι φανερό ότι είσαι λάτρης της επικοινωνίας, του φλερτ και των γνωριμιών. Από όπου περάσεις και σταθείς, υπάρχει και κάποιος γνωστός και ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε πλήθος αγνώστων, πιάνεις με την μία την κουβέντα και γίνεσαι φίλος γρήγορα. Έχεις την τάση να ξοδεύεις απερίσκεπτα τα χρήματά σου, γιατί σου αρέσει η καλή ζωή και η πολυτέλεια. Άλλες πάλι στιγμές η ευκολοπιστία σου αλλά και οι καλοπροαίρετες διαθέσεις σου σε κάνουν το θύμα των σχέσεων σου!

Χρυσοβαλάντης
Το όνομά σου προέρχεται από την Οσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που υπήρξε Ηγουμένη της μονής Χρυσοβαλάντου το δεύτερο μισό του 9ου και στις αρχές του 10ου αιώνα. Είχε γίνει γνωστή για τις αρετές της! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 4 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ένας άνδρας συντηρητικός και παραδοσιακός που τηρείς ήθη, έθιμα αξίες και παραδόσεις. Λειτουργείς πάντα βάση λογικής, είσαι σταθερός στις απόψεις σου και προσπαθείς να περιορίζεις το συναίσθημα. Έχεις συντηρητικές απόψεις για τη ζωή και διαθέτεις ηθικές αξίες. Λατρεύεις την οικογένεια και την ασφάλεια που σου προσφέρουν οι μακρόχρονες σχέσεις.
 
Χρυσοβαλάντω
Το όνομά σου προέρχεται από την Οσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που υπήρξε Ηγουμένη της μονής Χρυσοβαλάντου το δεύτερο μισό του 9ου και στις αρχές του 10ου αιώνα. Είχε γίνει γνωστή για τις αρετές της! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο λεξάριθμος που συμβολίζει το όνομά σου είναι το 3 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα κεφάτη, δημιουργική και αρκετά εξωστρεφής! Έχεις πολλούς φίλους, σου αρέσει η κοινωνική ζωή και θέλεις να γνωρίζεις νέους ανθρώπους! Είσαι πολύ επικοινωνιακή, λατρεύεις την τεχνολογία, τα ταξίδια και την γνώση. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σου σε παρασύρει σε γρήγορες αποφάσεις που μετά μετανιώνεις!
 
Χρύσα / Χρυσούλα
Λαμπερή και αρκετά περιζήτητη είσαι φίλη μας για όλους, αυτό άλλωστε το λέει και το όνομά σου … χρυσός! Ομορφαίνεις τα πάντα γύρω σου και δίνεις λάμψη σε ότι μουντό και μονότονο υπάρχει στο περιβάλλον σου! Από την πλευρά της αριθμολογίας, ο προσωπικός λεξάριθμος του ονόματός σου είναι το 6 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία κοκέτα! Ντύνεσαι με την τελευταία λέξη της μόδας, σου αρέσουν τα λούσα, η καλοπέραση και η ακριβή ζωή! Θέλεις στη ζωή σου να υπάρχει η πολυτέλεια, όμως πάντα μοιράζεσαι ότι έχεις με τους γύρω σου! Είσαι πολύ κοινωνική, ευχάριστη αλλά έχεις την τάση να παρασύρεσαι από τους ανθρώπους γύρω σου, με κάθε τρόπο!
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-11-2011 00:00:00