blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Είσαι Θεός! Δες ποιος Θεός της ελληνικής μυθολογίας σου ταιριάζει...

 
Είσαι Θεός! Δες ποιος Θεός της ελληνικής μυθολογίας σου ταιριάζει...
Βαθμολόγησε
Score: 3  Ψήφοι: 2
 
Διάλεξε ποιος από τους αρχαίους θεούς σου μοιάζει περισσότερο και ανακάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Ο τετραπέρατος Ερμής, ο ατρόμητος Άρης, ο απελευθερωτικός Διόνυσος, ο μεγαλόπρεπος Δίας, ο σοφός Κρόνος και ο μυστηριώδης Πλούτωνας δεν ήταν μόνο οι πανίσχυροι και σεβάσμιοι θεοί της μυθολογίας με τις υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά και εκπροσωπούσαν ανθρώπινους χαρακτήρες. Επιλέγοντας ποιος απ’ όλους θα ήθελες να είσαι, ή με ποιον βλέπεις να έχεις περισσότερα κοινά στοιχεία, μπορείς να δεις ενδιαφέροντα πράγματα για την προσωπικότητά σου.
 
Επίσης, όταν επιλέξεις το Θεό που σου ταιριάζει, θα δεις στις απαντήσεις στο τέλος του άρθρου, ότι η επιλογή σου ίσως και να συνδέεται με τον Ήλιο σου στο προσωπικό σου ωροσκόπιο (ζώδιο, οίκο, όψεις), που μπορείς να δεις αναλυτικά στον γενέθλιο χάρτη σου.
Sponsored Links

ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Διάλεξε ποιός Θεός σε αντιπροσωπεύει περισσότερο και δες τι σημαίνει η επιλογή σου, στο τέλος του άρθρου.
 
ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής, γιος του Δία και της Μαίας, συνδύαζε πολλές ιδιότητες. Προστάτευε τη διανόηση, τα γράμματα και τις επιστήμες, και ταυτόχρονα το εμπόριο και την επικοινωνία. Επίσης τα τυχερά παιχνίδια, τους βοσκούς και… τους κλέφτες. Ήταν πανέξυπνος αλλά και κατεργάρης, κάτι που έδειξε μόλις σε ηλικία τεσσάρων ημερών. Σύμφωνα με τον μύθο, το βρέφος Ερμής κατάφερε να κλέψει τα βόδια του Απόλλωνα. Όταν αποκαλύφθηκε, εξευμένισε τον θεό του Ήλιου προσφέροντάς του την πρώτη λύρα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που την είχε κατασκευάσει από ένα καύκαλο χελώνας με τεντωμένα έντερα προβάτου για χορδές. Επειδή μάλιστα ο Απόλλων είχε γοητευτεί από τον ήχο της λύρας, άφησε τελικά τον Ερμή να κρατήσει τα κλεμμένα ζώα. Ο Ερμής ήταν επίσης ο αγγελιοφόρος των θεών αλλά και ο ψυχοπομπός, που οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη. Σύμβολο του ήταν το κηρύκειο, το ραβδί του, ενώ τα φτερωτά του σανδάλια τον βοηθούσαν να μετακινείται στις αμέτρητες «αποστολές» του. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΕΡΜΗ.
 
ΑΡΗΣ: Ο Άρης ήταν παιδί του «βασιλικού ζεύγους» του Ολύμπου, του Δία και της Ήρας. Ήταν ο θεός του πολέμου, αλλά όχι όπως η Αθηνά. Η Αθηνά συνδεόταν κυρίως με τη στρατηγική, ενώ εκείνος με την βίαιη αναμέτρηση, την ορμή και την επιθετικότητα. Αντίστοιχη ήταν και η προσωπικότητα του Άρη, ασυγκράτητη και παθιασμένη, πράγμα που εκφραζόταν και στην ερωτική του ζωή, αφού έκανε, σαν τον πατέρα του, αναρίθμητα παιδιά με θεές, ημίθεες και θνητές. Ανάμεσά τους, ο Φόβος και ο Δείμος, γιοί του με την (παντρεμένη) Αφροδίτη, που λατρεύονταν μαζί του σαν θεοί του πολέμου και έδωσαν το όνομά τους στα δυο φεγγάρια του ομώνυμου πλανήτη. Από τον Άρη πήρε το όνομά του ο Άρειος Πάγος, ο βράχος όπου στην αρχαία Αθήνα εκδικάζονταν διάφορες υποθέσεις. Σύμφωνα με τον μύθο, εκεί το δικαστήριο των θεών δίκασε και αθώωσε τον Άρη, όταν σκότωσε ένα γιό του Ποσειδώνα που είχε προηγουμένως βιάσει μια δική του κόρη. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΑΡΗ.
 
ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Ο θεός του αμπελιού και της γονιμότητας της γης, της μεταμόρφωσης, της απελευθέρωσης του νου και του συναισθήματος, ήταν γιος του Δία και της Σεμέλης. Παραπλανημένη από την Ήρα, η έγκυος μητέρα του ζήτησε από τον Δία να της παρουσιαστεί με όλη του τη λάμψη, η οποία την κεραυνοβόλησε. Ο Δίας κυοφόρησε το έμβρυο μέσα στον μηρό του. Όταν γεννήθηκε ο Διόνυσος, τον μεγάλωσαν οι νύμφες του νερού, οι Υάδες, για να τον κρύψουν από την οργή της Ήρας. Ωστόσο ο Διόνυσος δεν γλίτωσε τον θάνατο, και μάλιστα παραπάνω από μια φορά, αλλά ευτυχώς ανασταινόταν στη συνέχεια. Ο θεός περιπλανιόταν με τη συνοδεία του, από Μαινάδες, Σατύρους και Σιληνούς, διδάσκοντας την καλλιέργεια του αμπελιού. Λατρευόταν σε όλη την Ελλάδα και από τις τελετές των γιορτών του προήλθε το αρχαίο θέατρο. Απεικονιζόταν σαν ένας έφηβος, δεν συνδέθηκε με έρωτες, εκτός από την Αριάδνη, και η εκδίκησή του προς όποιους ασεβούσαν απέναντί του ήταν …να τους τρελαίνει. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ.
 
ΔΙΑΣ: Ο βασιλιάς των θεών είχε τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων, με έμβλημά του τον κεραυνό. Εξουσίαζε απόλυτα ουρανό και γη. Ο Δίας ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας, σώθηκε χάρη στη μητέρα του από τη… συνήθεια του πατέρα του να καταπίνει τους απογόνους του και τον εκθρόνισε, μετά από μια σκληρή σύρραξη με συμμετοχή θεών και μυθικών τεράτων, που διάρκεσε δέκα χρόνια. Ο Δίας μοιράστηκε με κλήρο με τα αδέλφια του Ποσειδώνα και Πλούτωνα τις επικράτειες της θάλασσας και του Κάτω Κόσμου αντίστοιχα, παντρεύτηκε την Ήρα και έκανε αμέτρητα παιδιά με αθάνατες και θνητές. Την πατρότητα του Δία είχε η αφρόκρεμα των θεών και των ηρώων: Άρης, Απόλλωνας, Άρτεμις, Αθηνά, Ερμής, Διόνυσος, Περσεφόνη, οι τρεις Μοίρες, οι τρεις Χάριτες, οι Εννέα Μούσες, Ηρακλής, Περσέας, Ωραία Ελένη και πολλοί άλλοι. Στον πολλαπλασιασμό των μύθων των υποτιθέμενων παιδιών του βοήθησε και το γεγονός ότι όλοι οι αρχαίοι βασιλιάδες ήθελαν να αποδίδουν στην καταγωγή τους θεϊκά γονίδια. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΔΙΑ.
 
ΚΡΟΝΟΣ: Ο Κρόνος ανήκει στη δεύτερη γενιά των μεγάλων θεών και ταυτίζεται στη μυθολογία με τη «χρυσή εποχή». Ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας. Όπως η αδελφή του και γυναίκα του Ρέα, συγκαταλεγόταν στους Τιτάνες. Ήταν θεός της συγκομιδής και της ανθρώπινης προόδου και απεικονιζόταν με ένα κρυστάλλινο δρεπάνι. Αφού εκθρόνισε τον πατέρα του, από φόβο μήπως έχει κι εκείνος παρόμοια κατάληξη, κατάπινε ένα προς ένα τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα. Εκείνη, όταν απέκτησε τον Δία, ξεγέλασε τον άντρα της και έκρυψε το μωρό. Ο Δίας μεγαλώνοντας απελευθέρωσε τα αδέλφια του και στράφηκαν όλοι μαζί εναντίον της παλιάς τάξης των θεών και των μυθικών πλασμάτων στην περίφημη Τιτανομαχία. Μετά τη νίκη τους, ο Κρόνος φυλακίστηκε στα Τάρταρα ή, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, στη σπηλιά της Νύχτας, όπου ονειρεύεται και προφητεύει αιώνια. Παρά την επικράτηση των καινούργιων θεών, εξακολουθούσε να λατρεύεται στην αρχαία Ελλάδα και συμβόλιζε τη σοφία, που στα γεράματα αντικαθιστά την ανάγκη για εξουσία. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΚΡΟΝΟ.
 
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Μπορεί ο κάθε θεός να έκανε ό,τι ήθελε στον κόσμο των ανθρώπων, αλλά υπήρχε ένα βασίλειο όπου κανένας δεν είχε την παραμικρή δύναμη, ούτε καν ο Δίας. Και αυτό ήταν ο Κάτω Κόσμος, όπου κυριαρχούσε ο θεός Πλούτωνας ή Άδης. Το δεύτερο όνομα, που ταυτίστηκε τόσο με τον θεό όσο και με την επικράτειά του, σημαίνει «αόρατος». Προερχόταν από το μαγικό κράνος που του έδινε αυτή την ιδιότητα και του το χάρισαν οι Κύκλωπες, για τον βοηθήσουν μαζί με τα αδέλφια του στην Τιτανομαχία. Το φορούσε τις λίγες φορές που κυκλοφορούσε στον επάνω κόσμο. Μία από αυτές ήταν όταν απήγαγε τη μετέπειτα βασίλισσά του, την Περσεφόνη. Παρόλο που το βασίλειό του Πλούτωνα θεωρούνταν από τους αρχαίους απαίσιο και τρομακτικό, περιλάμβανε και «παράδεισο», τα Ηλύσια Πεδία. Φυσικά όμως όποιος έμπαινε, δεν ξανάβγαινε… Οι μόνοι που επέστρεψαν ζωντανοί από τον Άδη ήταν ο Ηρακλής, ο Θησέας (που πήγε να κλέψει την Περσεφόνη), ο Ορφέας, ο Οδυσσέας και, στη χριστιανική παράδοση, ο Χριστός. Περισσότερα για το ΘΕΟ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ
 
Αν διάλεξες τον ΕΡΜΗ: Είσαι χαρακτήρας ιδιαίτερα ενεργητικός, και σωματικά και πνευματικά, γεμάτος ζωντάνια και δυναμισμό. Προσαρμόζεσαι αμέσως σε κάθε κατάσταση, έχεις επικοινωνιακό ταλέντο, κερδίζεις τη συμπάθεια, σκέφτεσαι και ενεργείς γρήγορα, ξέροντας καλά το συμφέρον σου. Θέλεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ περιφρονείς τους κανόνες και τη συμβατικότητα. Σε μεγάλο βαθμό όμως έχεις διατηρήσει την ανωριμότητα ενός εφήβου που αναζητά ακόμα την ταυτότητά του. Συχνά έχεις μια επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων, δεν σταματάς να δεις τα βαθύτερα συναισθήματά σου και αποφεύγεις ό,τι σου είναι δυσάρεστο. Αυτό μπορεί να κάνει τους άλλους να σε θεωρούν κάπως ανεύθυνο και να μη σε εμπιστεύονται εύκολα.
Από αστρολογική πλευρά, είναι πιθανόν ο Ήλιος σου να είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, και μάλιστα να είσαι Δίδυμος ή Υδροχόος. Αν έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια του Αέρα (Δίδυμους, Ζυγό, Υδροχόο) ενδεχομένως τονίζεται η επιπολαιότητά σου, ενώ αν τους έχεις σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω) ίσως να είσαι κάπως απόμακρος συναισθηματικά.
 
Αν διάλεξες τον ΑΡΗ: Η τόλμη, η διεκδίκηση, η δύναμη είναι ο τρόπος που λειτουργείς στη ζωή. Πρώτα ενεργείς, σπρωγμένος από την καρδιά και το ένστικτό σου, και μετά σκέφτεσαι. Έστω και με έναν «εξευγενισμένο» τρόπο, εκπροσωπείς το πρότυπο του πολεμιστή, που ρίχνεται στον στόχο του, χωρίς να τον απασχολούν οι συνέπειες. Οι έρωτές σου είναι σχεδόν πάντα θυελλώδεις, με μεγάλα πάθη και έντονες αναμετρήσεις. Μια προσωπικότητα σαν τη δική σου χρειάζεται να διοχετεύσει με παραγωγικό τρόπο την υπέρμετρη ενεργητικότητά της. Πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να επιβληθεί στα ένστικτά σου.
Από αστρολογικής πλευράς, είναι πιθανόν ο Ήλιος σου να σχηματίζει όψη με τον Άρη, ο Ήλιος σου να βρίσκεται στον πρώτο οίκο (δηλαδή να έχεις ίδιο ζώδιο και ωροσκόπο) ή /και ο Άρης σου να βρίσκεται στον πρώτο οίκο. Τα χαρακτηριστικά αυτά εντείνονται όταν στον γενέθλιο χάρτη υπάρχουν πολλοί πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς (Κριό, Λέοντα, Τοξότη) και μετριάζονται όταν υπερτερούν οι πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω).
 
Αν διάλεξες τον ΔΙΟΝΥΣΟ: Ο άντρας- Διόνυσος δεν εντάσσεται εύκολα στα πλαίσια μιας «κανονικής» ζωής. Έχει μια ασίγαστη επιθυμία να ξεπερνά τα όρια αναζητώντας κάτι που δεν υπάρχει στον κόσμο της πραγματικότητας. Είναι ευαίσθητος, αεικίνητος και δεν αντέχει ευθύνες και υποχρεώσεις. Είναι εύθραυστος και σωματικά και συναισθηματικά. Εύκολα αναζητά τη φυγή με κάθε νόμιμο και… απαγορευμένο μέσον. Είναι ένα αντρικό πρότυπο που η κοινωνία επιτρέπει μόνο σε καλλιτέχνες. Αν βρίσκεις στον Διόνυσο κάτι που σε εκπροσωπεί, πρέπει να διοχετεύσεις τη συναισθηματική ενέργειά σου με δημιουργικό τρόπο, αντί να αφήνεις την ευαισθησία σου να σε παρασύρει και να χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα.
Αστρολογικά, αν έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι πιθανό ο Ήλιος σου να σχηματίζει όψη με τον Ποσειδώνα, να βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο σου ή/και να είσαι Ιχθύς ή Καρκίνος. Αν έχεις πολλούς πλανήτες σε ζώδια του Νερού (Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς) η ανάγκη για φυγή από την πραγματικότητα εντείνεται, ενώ αν έχεις πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω), γειώνεσαι κάπως.
 
Αν διάλεξες τον ΔΙΑ: Ο θεός αυτός εκπροσωπεί τον επιτυχημένο άντρα που η κοινωνία μας προβάλλει σαν πρότυπο, εκείνον που κυριαρχεί στον κόσμο των υλικών αγαθών, εκτείνει διαρκώς τον «κύκλο εργασιών του» αλλά παραβλέπει άλλες σημαντικές πλευρές της ζωής. Μπορεί να περάσει όλη του τη ζωή δέσμιος της δουλειάς και της επιτυχίας, με στόχο να αποκτήσει ό,τι μπορεί με το χρήμα, ενώ παραμελεί τις συναισθηματικές του σχέσεις και την εσωτερική του καλλιέργεια. Αν έκανες αυτή την επιλογή, συχνά είσαι «νικητής» καθώς χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τα όπλα σου, όπως ο Δίας τον κεραυνό του, αλλά πρέπει να περάσεις σε μια λιγότερο υλιστική διάσταση και να αξιολογείς διαφορετικά την αξία και τη δική σου, αλλά και των προσώπων γύρω σου. Αλλιώς μπορεί να περιβάλλεσαι από άτομα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο συμφέρον.
Αστρολογικά, ενδεχομένως να έχεις τον Ήλιο σου σε όψη με τον Δία, ή στο ζώδιο του Ταύρου ή/και στον δεύτερο οίκο. Επίσης είναι πιθανό να έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω).
 
Αν διάλεξες τον ΚΡΟΝΟ: Ο Κρόνος συνδέεται με την πατρική μορφή, που το άτομο μπορεί να τη βλέπει σαν ένα απρόσιτο πρότυπο ή σαν ένα αυταρχικό πρόσωπο, που δεν ικανοποιούταν με τίποτα. Κάποιος που διαλέγει τον Κρόνο, ίσως να πέρασε μια παιδική ηλικία που να μην ήταν αρκετά ανέμελη, αντίθετα να ήταν παραφορτωμένος, κυρίως από τον πατέρα του, με απαιτήσεις, ευθύνες και συναισθηματικά ελλείμματα. Αυτό τον έκανε να ωριμάσει πρόωρα, αλλά και να γίνει ορθολογιστής, επιφυλακτικός και συναισθηματικά απόμακρος. Αν αναγνωρίζεις εδώ κάποια δικά σου χαρακτηριστικά, θα πρέπει να γκρεμίσεις τα τείχη που δημιούργησες γύρω σου και να αφήσεις να περάσουν εκείνα που πάντα σου έλειπαν: η αγάπη και η τρυφερότητα. Αντικατάστησε την αναζήτηση της δύναμης με την αναζήτηση της σοφίας.
Από αστρολογική πλευρά, πιθανόν να έχεις τον Ήλιο σου σε όψη με τον Κρόνο, στον Αιγόκερω (δηλαδή να ανήκεις σε αυτό το ζώδιο) ή/και στον δέκατο οίκο. Παράλληλα, ενδεχομένως να βρίσκονται αρκετοί πλανήτες σου σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω).
 
Αν διάλεξες τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ: Ο Πλούτωνας εκπροσωπεί μια υποσυνείδητη διάσταση της ανδρικής φύσης. Αν τον επέλεξες, έχεις την ικανότητα να διεισδύεις βαθιά στην ψυχή του άλλου, και διαθέτεις μια δική σου εσωτερική δύναμη που μπορεί να γίνεται δημιουργική ή καταστροφική με την ίδια ευκολία. Πάθη που γίνονται βασανιστικά, δράματα που περιβάλλονται από τις σκιές της ψυχής, έντονη σεξουαλική φόρτιση, όλα αυτά συνθέτουν έναν πολύπλοκο χαρακτήρα. Με μια τέτοια προσωπικότητα, θα πρέπει να ξεπεράσεις την τάση σου να χειραγωγείς τα συναισθήματα των άλλων δημιουργώντας σχέσεις δύσκολες και μερικές φορές βασανιστικές. Κι ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιείς και το σεξ σαν μέσο επιβολής.
Αστρολογικά, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να εκφράζονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο με μια όψη Ήλιου-Πλούτωνα, όπως και με τον Ήλιο στον Σκορπιό ή/και στον όγδοο οίκο. Αν έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια του Νερού (Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς), δυσκολεύεσαι να «κουμαντάρεις» τα συναισθήματά σου. Αν πάλι έχεις αρκετούς πλανήτες σε ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω), είναι πιο πιθανό να επικρατεί η φιλοδοξία και η επιδίωξη της εξουσίας.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2012 00:00:00