blank
 
blank

Ονόματα από το γράμμα Δ. Τι σημαίνει το όνομα σου.

 
Ονόματα από το γράμμα Δ. Τι σημαίνει το όνομα σου.
Βαθμολόγησε
Score: 3.2  Ψήφοι: 10
 


Όλα τα ονόματα που αρχίζουν από Δ. Τι σημαίνει το όνομα σου. Ονοματολογία με όλα τα ελληνικά ονόματα. Όποιος έχει το όνομα έχει και τη χάρη, λέει η παροιμία. Δες λοιπόν το δικό σου όνομα.

Δανάη
Το όνομά σου έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελληνική μυθολογία! Η Δανάη ήταν κόρη του Βασιλιά του Άργους, του Ακρίσιου και της Ευρυδίκης. Ένας χρησμός που είχε δοθεί στον Ακρίσιο, έλεγε ότι θα τον σκότωνε ο εγγονός του. Έτσι λοιπόν για να μπορέσει να αποτρέψει το φονικό, κλείδωσε την Δανάη μαζί με την τροφό της, σε μία υπόγεια μεταλλική φυλακή. Τη Δανάη όμως την ερωτεύτηκε ο Δίας που μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και μπήκε στη φυλακή της, έτσι και προέκυψε ο γιός τους ο Περσέας. Όταν ο Ακρίσιος έμαθε ότι απέκτησε εγγονό, σκότωσε την τροφό, έβαλε σε ένα μπαούλο την Δανάη και τον Περσέα και τους έριξε στη θάλασσα. Το μπαούλο βγήκε στα παράλια της Σέριφου και ο βασιλιάς Πολυδέκτης, έσωσε την Δανάη και τον Περσέα.  Ο Πολυδέκτης, αγάπησε την Δανάη, όμως θεωρούσε εμπόδιο τον γιό της, για αυτό και έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν, πράγμα που δεν το κατάφεραν. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 1 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι μία γυναίκα δυναμική, αποφασιστική και δραστήρια. Σου αρέσει να πρωτοπορείς, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να ηγείσαι! Ορισμένες φορές ο εγωισμός σου, στέκεται εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη.
 
Δάφνη
Η Δάφνη σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ήταν η νύμφη των δασών. Ο Θεός Απόλλωνας είχε θαμπωθεί από την ομορφιά της και την διεκδικούσε έντονα με κάθε τρόπο! Η Δάφνη είχε κουραστεί από την συνεχή πολιορκία του Απόλλωνα έτσι παρακάλεσε τη μητέρα της, τη Γαία να την μεταμορφώσει σε δέντρο, όπως και έγινε! Όταν ο Απόλλωνας διαπίστωσε ότι η αγαπημένη του μεταμορφώθηκε σε δένδρο, προσπάθησε να την αγκαλιάσει και για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί της και το στεφανώθηκε. Από τότε η Δάφνη είναι το ιερό φυτό του θεού Απόλλωνα! Σύμφωνα με τις αρχές του Πυθαγόρα, το όνομά σου, έχει λεξάριθμο το 4 και αυτό φανερώνει ότι είσαι μία γυναίκα που λατρεύεις την παράδοση, έχεις αξίες τις οποίες δεν καταρρίπτεις για τίποτα και για κανέναν και βαδίζεις πάντα με αυστηρή λογική στη ζωή σου! Τηρείς την τάξη και το πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου και ακολουθείς αυστηρά τα πρέπει και τους κανόνες! Λατρεύεις το σπίτι και την οικογένεια!

Δέσποινα / Ντέπυ
Δέσποινα, έχεις ένα όνομα με μεγάλη δυναμική, που σου χαρίζει φώτιση, σοφία αλλά και προστασία, αφού είναι και το όνομα της Παναγίας! Δέσποινα σημαίνει δεσπόζω και ετυμολογικά είναι το θηλυκό του δεσπότη, σημαίνει καλή και επιβλητική νοικοκυρά! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, για αυτό και είσαι τόσο κεφάτη και δημιουργική. Ξεχωρίζεις για τον πρωτότυπο τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς και έχεις έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Δεν σου αρέσει να πιέζεις και να πιέζεσαι, για αυτό και προτιμάς να διατηρείς στις σχέσεις του την ανεξαρτησία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχεις πιστά συναισθήματα. Μία μέρα χωρίς γέλιο, κέφι και αισιοδοξία, είναι για σένα μία χαμένη μέρα. Λατρεύεις τα ζώα, τα παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους , τα πας καλά με όλες τις ηλικίες των ανθρώπων και συμβιβάζεσαι εύκολα.

Δήμητρα / Ντέμη / Τούλα / Μιμή
Δήμητρα το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «Δή» δηλαδή Γη και το μήτηρ, δηλαδή σημαίνει «Μητέρα Γη». Είσαι μία γυναίκα που θέλεις να δημιουργείς , να παράγεις , να προοδεύεις και να ομορφαίνεις κάθε τι που υπάρχει γύρω σου . Σύμφωνα με την μυθολογία, η Δήμητρα ήταν η Ολύμπια θεότητα, που συμβόλιζε την καλλιέργεια και την γεωργία. Θεωρείται η προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας, για αυτό δεν είναι τυχαίο που και εσύ συχνά νιώθεις ότι ο προορισμός σου στη ζωή είναι να παντρευτείς, να κάνεις την δική σου οικογένεια και να γίνει μητέρα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 9, αυτό σημαίνει ότι είσαι ευαίσθητη και πολύ εξυπηρετική σε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όμως σε αυτούς που αγαπάς. Παλεύεις για τα ιδανικά σου και πληγώνεσαι εύκολα όταν βλέπεις να γίνονται αδικίες γύρω σου. Βοηθάς τους αδύναμους γι’ αυτό και δραστηριοποιείσαι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ τα κοινωνικά θέματα δεν σε αφήνουν ασυγκίνητη. Έχεις μεγάλη φαντασία και πολλές φορές ονειροβατείς με αποτέλεσμα να έχεις δυσκολία στα πρακτικά θέματα. Η αναβλητικότητα είναι ένα από τα κύρια ελαττώματα σου.

Δημήτρης / Δημήτριος / Μίμης / Μήτσος
Δημήτρη, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Δημήτριο, τον προστάτη της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Μακεδονίας! Ωστόσο το όνομά σου έχεις και ρίζες από την αρχαία μυθολογία και συγκεκριμένα από την προστάτιδα της καλλιέργειας, της γης και του γάμου, τη θεά Δήμηρα! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι είσαι ένας σταθερός άνδρας, με ήθος και αξιοπρέπεια, που σου αρέσει να δημιουργείς και να απολαμβάνεις την σταθερότητα και την ασφάλεια. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για σένα! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8, για αυτό λοιπόν και είσαι ένας άνδρας που θέτεις στόχους, έχεις όνειρα και προσπαθείς πολύ για να δημιουργήσεις πολύ καλές και σταθερές συνθήκες στη ζωή σου. Πολλές φορές επικεντρώνεσαι στην ύλη και στο χρήμα, πασχίζεις πολύ για να επιτύχεις την οικονομική σου ανεξαρτησία και δίνεις μεγάλη έμφαση στην απόκτηση υλικών αγαθών.

Δήμος
Το όνομά σου προέρχεται από τον ξακουστό «Δήμο» τον Αθηναίο που έζησε την περίοδο του 3ου αιώνα και που άφησε ιστορία με την ομορφιά του! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 6, για αυτό και είσαι αρκετά κοινωνικός και αγαπητός με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Δεν σου αρέσει η μοναχική ζωή, για αυτό και επιδιώκεις να βρίσκεσαι διαρκώς με παρέα. Μπορεί την αγάπη σου να μην την εκφράζεις με τα λόγια σου, δείχνεις όμως έμπρακτα τα συναισθήματά σου, με τη φροντίδα και το ενδιαφέρον σου! Αρκετές στιγμές πιάνεσαι από κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες, που σου χαλούν την διάθεση και καθυστερούν τα σχέδιά σου! Ωστόσο η τελειομανία σου, σε βοηθά να ξεχωρίζεις.

Δημοσθένης
Δήμος + Σθένος, σημαίνει η δύναμη του λαού, για αυτό και είσαι ένας άνδρας που σου αρέσει να ασχολείσαι με τα κοινά, συμμετέχεις ενεργά σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και έχεις πάντα το θάρρος της γνώμης σου. Το όνομά σου προέρχεται από τον περίφημο ρήτορα, που αναδείχθηκε πολιτικός και στρατηγός της αρχαίας Αθήνας τον Δημοσθένη. Στην αριθμολογία το όνομά σου, έχει λεξάριθμο 7, για αυτό και διακρίνεσαι από σοφία και ωριμότητα. Είσαι ένα σοβαρό και υπεύθυνο άτομο, διαθέτεις πολλά χαρίσματα και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέρνεις μέσα από την γνώση, τη μελέτη και την εμπειρία να προοδεύεις και να εξελίσσεσαι! Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου, που σε βοηθά να ξεγλιστράς εύκολα από τις κακοτοπιές. Η μοναχική ζωή δεν σε τρομάζει, ίσα - ίσα που κάποιες στιγμές την επιδιώκεις!

Διαμαντής
Διαμαντή το όνομά σου προέρχεται φυσικά από την πολύτιμη πέτρα διαμάντι, και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά περιζήτητος (ακριβοθώρητος θα λέγαμε) με πολύ λαμπερή παρουσία! Οι γυναίκες σε λατρεύουν, όμως εσύ αρκετά συχνά μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις, αφού τα θέλεις όλα δικά σου! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 9 που σημαίνει ότι διαθέτεις ευγένεια, χάρη και πολύ καλό γούστο. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες, συγκινείσαι εύκολα και όταν κάποιος βρει το κουμπί σου μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά ότι θελήσει! Νιώθεις απόγνωση για τα κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και προσπαθείς - έστω και από το υστέρημά σου- να βοηθάς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γίνεσαι ο ιδανικός φίλος!

Διαμάντω / Μαντώ
Διαμάντω, το όνομά σου προέρχεται φυσικά από την πολύτιμη πέτρα διαμάντι, και αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά περιζήτητη (ακριβοθώρητη θα λέγαμε) με πολύ λαμπερή παρουσία! Οι άντρες σε λατρεύουν, όμως εσύ αρκετά συχνά μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις ποιον να διαλέξεις, αφού τα θέλεις όλα δικά σου! Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 8, που σημαίνει ότι η βαθύτερη ανάγκη της ζωής σου είναι να αποκτήσεις ανεξαρτησία! Επιθυμείς να αποκατασταθείς οικονομικά, να ανοίξεις τα φτερά σου μακριά από την οικογένειά σου και να κατακτήσεις την αυτοδυναμία σου. Η καριέρα παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου και θέλεις να προοδεύεις. Αρκετές στιγμές επικεντρώνεσαι στην απόκτηση υλικών αγαθών, παραμελώντας τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Το σεξ είναι απόλαυση και πηγή ενέργειας στη ζωή σου!

Διονύσης / Διόνυσος / Νιόνιος
Διονύση, το όνομά σου έχει ρίζες από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την μυθολογία! Ο Διονύσιος – ο Πολιούχος της Ζακύνθου- είναι ο Άγιος που με τον βίο του μας δίδαξε τη συγχώρεση, για αυτό και εσύ στη ζωή σου θα μάθεις να συγχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες. Στη μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού, του κεφιού και της χαράς, ήταν ο αιώνιος έφηβος , το όνομά του έχει συνδεθεί με την γονιμότητα μέσα από τον εκπληρωμένο έρωτα! Είσαι ένας άνδρας με χιούμορ, ζωντάνια, ενεργητικότητα αλλά και με μεγάλο ερωτισμό! Σου αρέσει η διασκέδαση, η καλή ζωή και οι ωραίες γυναίκες. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 3, που σημαίνει ότι λατρεύεις την επικοινωνία, τα ταξίδια και την μάθηση. Έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις πολύ γρήγορα, να μεταδίδεις και να πείθεις με ιδέες, σκέψεις και προτάσεις! Οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και έχεις ενδιαφέρον για τις τέχνες.

Διονυσία / Ντενίζ
Διονυσία, το όνομά σου έχει ρίζες από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την μυθολογία! Ο Διονύσιος – ο Πολιούχος της Ζακύνθου- είναι ο Άγιος που με τον βίο του μας δίδαξε τη συγχώρεση, για αυτό και εσύ στη ζωή σου θα μάθεις να συγχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες. Στη μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού, του κεφιού και της χαράς, ήταν ο αιώνιος έφηβος , το όνομά του έχει συνδεθεί με την γονιμότητα μέσα από τον εκπληρωμένο έρωτα! Είσαι μία γυναίκα με χιούμορ, ζωντάνια, ενεργητικότητα αλλά και με μεγάλο ερωτισμό! Σου αρέσει η διασκέδαση, η καλή ζωή , αλλά και οι ωραίοι άνδρες. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, που σημαίνει ότι έχεις υιοθετήσει έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Έχεις πολύ έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες και σου αρέσει να δημιουργείς. Ο έρωτας παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου!

Δόμνα
Το όνομά σου σημαίνει «κυρία», για αυτό λοιπόν είσαι μία αρχοντική γυναίκα, με έντονη θηλυκότητα αλλά και με πολλές ηθικές αρχές που σε κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζεις. Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι είσαι πολύ επικοινωνιακή. Καταφέρνεις με τα λόγια σου να κλέβεις τις εντυπώσεις και να μεταδίδεις με τα λόγια σου, τις σκέψεις και τις ιδέες σου στους γύρω σου. Λατρεύεις την γνώση, τα ταξίδια και την περιπέτεια.

Δώρα / Θεοδώρα / Δωροθέα / Ντορίνα / Ντόρα
Δώρο Θεού είναι το όνομά σου και στη ζωή σου θα υπάρξουν γεγονότα που θα σου αποδείξουν ότι η τύχη είναι αρκετά γενναιόδωρη μαζί σου! Τα δώρα της ζωής θα σου εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο και θα είναι ακριβά, πολύτιμα και ανεκτίμητα! Είσαι μία γυναίκα χαμογελαστή, κεφάτη αλλά και ιδιαίτερα δυναμική – μην ξεχνάμε ότι η Θεοδώρα ήταν και η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου-! Σύμφωνα με την αριθμολογία, είσαι μία ώριμη και σοφή γυναίκα, με χαρισματικές ικανότητες, σοβαρότητα αλλά υπευθυνότητα. Έχεις συγκροτημένη σκέψη, μεγάλη πνευματική καλλιέργεια και πανίσχυρη διαίσθηση. Κάποιες στιγμές σε πιάνουν τάσεις απομόνωσης και το ρίχνεις στη δουλειά και στο διάβασμα, αδιαφορώντας για τις σχέσεις σου. Στην ερωτική σου ζωή,προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου από τον ερωτικό σου σύντροφο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είσαι φιλελεύθερη!

Ονοματολογία για όλα τα ελληνικά ονόματα. Δες τι σημαίνει το όνομα σου, επέλεξε το αρχικό γράμμα

Sponsored Links

Α   Β   Γ   Δ   Ε   Ζ    Η   Θ   Ι   Κ   Λ   Μ   Ν   Ξ   Ο   Π   Ρ   Σ   Τ   Φ   Χ

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-11-2011 00:00:00